Algemeen/home

HSP coaching
Cursus
Hoogsensitief?
HSP en werk
HSP en loopbaan
HSP en burnout
HSP en re-integratie
Klantervaringen
Lees de artikelen
Over Luc de Boer
Contact / Afspraak


Klantervaringen

persoonlijke ontwikkeling  |  re-integratie  |  loopbaanoriëntatie  |  outplacement  |  voor werknemers, zelfstandigen, particulieren

Reacties van cliënten

 

Door de jaren heen hebben honderden cliënten de coaching, cursus, loopbaan- of re-integratiebegeleiding gevolgd. Van secretaresse tot directeur, van wetenschapper tot kleuterjuf, van psycholoog tot specialist, van helpdeskmedewerker tot advocaat, van topsporter tot kunstenaar, van werkzoekende tot manager. Overal bleken gevoelsmensen vertegenwoordigd te zijn die op de één of andere wijze last ondervonden van hun sensitiviteit.
 

Veel cliënten hebben op verzoek aangegeven wat voor hun het resultaat was van de begeleiding. Hieronder kun je enkele tientallen reacties lezen. Het idee is een representatief beeld te geven van de resultaten die zijn geboekt.

De leeftijden en beroepen zijn overgenomen, de namen zijn veranderd. Want ook al hebben alle cliënten akkoord gegeven voor publicatie van de citaten, de inhoud van de begeleiding valt onder geheimhouding en is vertrouwelijk.

 

Soms komt het voor dat iemand uit zichzelf iets opmerkt over de gehanteerde werkwijze of over de begeleider Luc de Boer. Het kan een goede aanvullende indruk geven, zie daarvoor de citaten onderaan.


 

Citaten met betrekking tot het resultaat van de begeleiding

 

"Ik heb de gesprekken als zeer positief ervaren. De kleine, overzichtelijke opdrachten die we samen bedachten en die ik meekreeg waren zeer nuttig. Omdat ze goed haalbaar waren, waren ze goed toe te passen in het dagelijkse leven. Hiermee voelde ik direct resultaat."

Maria (40), ontwerper, beoordeling traject: 9


"Ik ben meer geworden tot de persoon die ik al was. Ik ben goed genoeg. Het ging veel sneller dan ik dacht."

Jurriaan (33), ziekenhuisspecialist i.o. beoordeling traject: 9

 

"Ik ben mij meer bewust geworden van mijn eigen gevoel. Ik ben ook aan de slag gegaan met het uiten van mijn eigen gevoelens en wensen en heb gemerkt dat dit tot positieve resultaten kan leiden. Ik ben daar heel blij mee. Het lukt mij beter om meer in het moment mijn gevoel te herkennen en te reageren. Ik heb ook veel gehad aan de tips voor de huisbezoeken die ik doe. Ik ging er altijd heel open op af en dan hing het van de bewoner af wat voor soort bezoek het werd. Nu kan ik zakelijker te werk gaan en kom ik ook professioneler over."

Anja (47), woonadviseur, beoordeling traject: 8

 

"Ik vul nu mijn ruimte in, het initiatief ligt bij mij. Dit werkt goed en geeft mij tevredenheid en zelfvertrouwen. Thuis ben ik veel meer ontspannen, doen we leuke dingen en is het veel gezelliger. Iedere stap die ik zet, levert weer nieuwe vragen, soms dilemma's op. Ik heb geleerd daar niet in te blijven hangen, maar wanneer ik vasthoud aan "de inrichting en onderhoud van mijn eigen tuintje" ik die vragen ook zal kunnen oplossen."

Wim (51), senior adviseur, beoordeling traject: 9


"Mijn wens om meer mijzelf te zijn en mijn 'innerlijke stem' te horen is voor een heel groot deel in vrij korte tijd uitgekomen. Ik hoor mijzelf weer en luister ernaar. Ik ervaar weer ruimte en heb vertrouwen."

Anneloes (33), creatief manager, beoordeling traject: 10

 

"Toen ik begon was het een grote chaos in mij en veel onzekerheid, met name over hoe ik ben en functioneer. Ik kon me echt maar moeilijk een beeld vormen hoe dat positief kon veranderen. Het draaide vooral om mijn ruimte innemen. Daarvoor gaf ik mijzelf een 2 in het begin en een 7 aan het eind. Dat komt door de praktische handvatten en oefeningen waar ik mee aan de slag kon en nog steeds kan. Die oefeningen hebben een positieve 'olievlek' ontwikkeling. Ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb.

Amelie (38), decaan, beoordeling traject: 10

 

De gesprekken hebben mij veel helderheid gegeven. Ze hebben me echt de richting gewezen. Ik ben meer geworteld in mijzelf waardoor ik, hoe spannend ook, weer nieuwe dingen durf te gaan doen en daar ook zin in heb!
Elleke (28), docent, beoordeling traject: 9
 

"Ik heb verschillende positieve veranderingen ervaren. Ik ga bewuster met de tijd om. Mijn To Do lijstjes zijn veel minder lang. Ik heb steeds minder schuldgevoel of gevoel van teleurgesteld zijn in mezelf. Ik vind het makkelijker om te zeggen wat ik denk over het werk en over werkrelaties met collega's. Ik ben minder bang voor de reactie, omdat ik beter inzie dat het de opluchting waard is. Die opluchting voel ik ook lichamelijk. Als ik een bepaalde sfeer voel ontstaan, kom ik niet zomaar meer in actie. Ik probeer er alleen over te praten als het mij direct aangaat en ik ook de aangewezen persoon ben om er iets aan te doen. Het lukt me beter om niet meer op alles wat er om me heen gebeurt in te gaan. Ik zit weer in mijn werk, heb weer plezier in mijn werk."

Désirée (39), webmaster, beoordeling traject: 10

 

"Luc heeft mij geholpen de kleine dingen te zien als basis voor de grote verandering. Door steeds elke sessie af te sluiten met een kleine, praktische stap heb ik drie kernovertuigingen kunnen formuleren die mij op het goede pad hebben gezet."

Henk (41), mvo-verantwoordelijke bij accountant, beoordeling traject: 9

 

Resultaten: Meer inzicht in probleem. Eerder/beter op probleem reageren. Ik ben meer mezelf / durf meer mezelf te zijn. Ik kan zelf voorkomen dat ik in een negatieve spiraal kom. Ik ben iets minder met mijn werk bezig.

Diewertje (27), stafmedewerker. beoordeling traject: 9

 

“Ik heb aan elke sessie en aan echt alle adviezen iets gehad. Ik heb zeer veel geleerd en ook nog met succes kunnen toepassen in de praktijk. Ik ben weer volop aanwezig in mijn werk, zowel fysiek als mentaal.
Ik kan veel beter omgaan met invloeden uit de werkomgeving. Ik voel mij weer krachtig van binnen en straal dat ook uit.
Ik twijfel niet meer aan mijzelf en accepteer mijzelf weer volledig zoals ik ben."

Lennie (43), projectbeheerder, beoordeling traject: 10
 

"Ik ben mij niet van alle stappen en resultaten bewust, maar wanneer ik ga voelen, ervaren en evalueren zijn er ontelbare waardevolle voorbeelden. Het werkte voor mij dus heel onderbewust door. Ook dit inzicht is voor mij heel waardevol, aangezien ik vaak niet (goed) voorbereid ben maar dus wel krachtig en nuttig ben."

Annie (40), hondentrainer, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb geleerd om helder te krijgen wat ik voel en denk. Om kleine stapjes te zetten om een patroon te veranderen. De vooruitgang en verandering te zien en te benoemen. Om gestructureerd aan verandering te werken. Het is een proces."

Fatima (33), leerkracht, beoordeling traject: 10

 

"Het was voor mij erg waardevol om de coachinggesprekken met je te kunnen hebben. Bij de eerste stapjes begon er meteen van alles te dagen en kon ik al veel grotere stappen zetten. Wat heb ik me toch laten beïnvloeden door alles wat er tegen mij gezegd werd. Ik werd altijd zo heen en weer geslingerd. Ik voel nu veel beter welke opmerkingen ik naast me neer moet leggen. Luc, weet dat het belangrijk voor me is geweest dat ik je heb gevonden. Ik heb meer dan voldoende werklust."

Eva (44), planner in het onderwijs (maar eigenlijk kunstenaar...)

 

"Resultaten: zelf gevoelens leren bepalen, ontspannen en genieten, zelf meer leiding kunnen nemen, zelfvertrouwen, rust, grenzen aangeven. Fantastisch!"

Hanke (24), leerkracht basisonderwijs, beoordeling traject: 10

 

"Inzicht in persoonlijkheid en sensitiviteit. Ik heb concreet voordeel met en alertheid voor gevoeligheid, zowel in werk als privé. Ik ben in staat om te gaan met momenten van last van 'over'gevoeligheid."

Douwe (40), directeur, beoordeling traject: 9

"De cursus heeft mij veel gebracht: groot inzicht, meer vaardigheden en meer zelfvertrouwen. Ik heb besloten om die dingen te gaan doen waar ik het bangst voor ben. Het heeft ervoor gezorgd dat ik het gevoel heb weer mee te doen. Het voelt dat ik vanaf de zijlijn weer het veld ben ingegaan. De lessen die ik hier heb geleerd zullen van grote waarde zijn voor het vervolg van mijn carrière."
Marjan (49), hoofd communicatie, beoordeling traject: 9

"Tot nu toe heb ik zeer veel ingezien. In leren zien over hoe ik was, maar ook over hoe ik ben. Er is een begin gemaakt met hoe ik wil zijn. Waarvoor dank!"
Leen (48), calculator
, beoordeling traject: 9

"Door Luc kreeg ik na een burn-out weer grip op mijn re-integratietraject. Ik kreeg inzicht in wat wel en niet bij mij past.
Met als resultaat dat ik concrete stappen heb gezet en een fundament voor een eigen bedrijf heb gelegd.
Mijn droom wordt nu werkelijkheid!"
Lotte (32), regievoerder detentiecentrum, beoordeling traject: 10

"Ik durf meer mijzelf te zijn, wat heeft geleid tot allerlei veranderingen op sociaal gebied en in mijn werksituatie in positieve zin. daarvdoor voel ik mij zowel lichamelijk als geestelijk beter en sterker. Ik kijk uit naar de toekomst!"

Don (46), timmerman, beoordeling traject: 8

 

"Ik heb inzicht gekregen in stressfactoren, heb gedachten en overtuigingen onderzocht, plan mijn activiteiten beter, plan tijd in voor mijzelf. Heb de hulpmiddelen ook vertaald naar de werksituatie."

Bente (30), medewerker ICT-helpdesk, beoordeling traject: 8


"Ik hou m.b.t. het communiceren zelf meer controle door niet overal op in te gaan. Vragen stellen, dat werkt. Het blijft opletten om dingen niet persoonlijk op te vatten merk ik, maar stapje voor stapje kom ik verder. Dit werkt ook door in de contacten die ik privé uitkies en afspraken die ik maak."

Saskia (44), pastor

 

Een eye-opener van jewelste. Ik heb meer ruimte om mijn gevoel te duiden en ernaar te handelen. Sinds ik boos "mag" worden, ben ik het een stuk minder en als ik het ben uit ik het makkelijker en voel ik me er niet meer schuldig over. Fantastisch! Het begin van zelfacceptatie.

De conclusie: Ik zit -met ups en downs- beter in mijn vel dan de afgelopen 10 jaar en begin zelfs het gevoel te krijgen dat ik eindelijk in mijn eigen vel zit. Waarvoor zeer veel dank!

Sandra (44), hoofd P&O, beoordeling traject: 8

 

"Erg effectieve coaching door learning by doing."

Carl (36), senior inspecteur en teamleider, beoordeling traject: 9

 

"Ik besloot bij mijn werkgever een coachingtraject bij Luc de Boer aan te vragen. Wat ik kreeg was echter veel meer dan coaching in mijn werk: het was een andere manier van denken. Een manier van denken die mijn leven weleens voorgoed zou kunnen veranderen."

Marieke (28), business consultant, beoordeling traject: 9

 

“Vanaf het eerste gesprek voelde het goed. Ik heb het gevoel gehad dat er eindelijk iemand was die mij begreep en mij uit kon leggen wat een burnout was en hoe je daarmee om moet gaan. Het werd voor mij en mijn omgeving duidelijk waarom ik niet functioneerde zoals het moest zijn. De opdrachten waren duidelijk en herkenbaar. Het was alsof ik in een spiegel naar mijzelf stond te kijken. Ik ben blij dat ik weer aardig op de goede weg ben en weer weet wat ik wil."

Jan (58) docent, beoordeling traject: 8,5
 

"De doelen die we gesteld hebben zijn naar mijn mening zeker gehaald. Ik had niet verwacht binnen een korte periode zoveel te kunnen veranderen binnen mijn privé en werk."

Jelle (35), zelfstandig ondernemer (re-integratiebureau), beoordeling traject: 9

 

"Het resultaat van de sessies is dat ik handvatten heb gekregen hoe ik mijn huidige denken en handelen kan doorbreken. Het uitgangspunt is: wat wil ik?"

Claire (38), auditor, beoordeling traject: niet gegeven

 

"Ik zie mijn gevoelens nu als een signaal en vraag mijzelf nu af wat ik moet doen om het gevoel te behouden of "op te lossen".

Ben (50), manager, beoordeling traject: 8

 

"Het was goed dat Luc alle problemen waarmee ik aanvankelijk binnenkwam terugbracht tot één kernprobleem. Verbazingwekkend dat ik nu, na vijf gesprekken, echt het gevoel heb dat het kerndoel gerealiseerd is. Dat ik genoeg bagage heb om dit doel verder te realiseren."

Elise (38), universitair onderzoeker, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb erg veel geleerd van de gesprekken met Luc. Het lukt nog niet altijd, maar ik kan nu beter bij mezelf blijven. Ik heb meer begrip voor mezelf gekregen. Ik ben mezelf meer gaan accepteren en ben liever voor mezelf. Ik wijs mezelf nu minder af vanwege mijn hooggevoeligheid en 'lastig zijn'. Ik kan nu beter op drukke plekken zijn.

Ik ben minder moe dan voordat ik bij Luc kwam. Ik heb veel tools gekregen van Luc. Ik blijf de oefeningen/opdrachten toepassen, want ze zijn erg waardevol en helpen me om me staande te kunnen houden in deze hectische wereld met zo veel prikkels."

Roos (35), redacteur, yogadocent, beoordeling traject: 10

 

"Na wat gegoogle bleek er een coach te bestaan die zich bezig houdt met sensitieve mensen in werksituaties. Op de site van Luc de Boer herkende ik tot mijn eigen verbazing zoveel. Ik werd enthousiast van het idee dat ik een coach zou hebben die ik niet zoveel hoef uit te leggen.

De coaching was voor mij een vorm van zelfreflectie en dat heeft mij achtereenvolgens verbazing, schrik en lef opgeleverd. Verbazing over dat ik "iets" ben: sensitief, en dat dat zoveel in mijn leven bepaalt. Geschrokken ben ik van het feit dat ik zelf geen ruimte wil innemen, niet meer weet wat ik zelf wil, laat staan iets voor mezelf kan vragen aan een ander. Ik heb ook lef getoond, het is me gelukt om in communicatie mezelf te zijn.

Ik weet nu dat ik vaak buitenstebinnen werk. Ik kan, in ieder geval achteraf, mijn handelen begrijpen en daardoor eerder loslaten."

Maartje (45), onderwijskundige, beoordeling traject: 8

 

"Ik heb het vertrouwen dat ik hiermee verder kan. Niet altijd, maar wel zodanig dat het geen last meer is. Ik heb veel gehad aan het "kleine stapjes" model en aan sommige simpele oefeningen."

Lisette (38), advocaat, beoordeling traject: 8

 

"Ik kan meer genieten van vrije momenten. Ook het denken over mijn werk tijdens vrije dagen gaat nu beter. Ik liep altijd met de overtuiging rond dat anderen mij moeten respecteren. Ik ben me er nu van bewust dat dit een afhankelijkheid van die ander creëert. Het onafhankelijk denken begint nu voet aan de grond te krijgen: doen zoals ik het graag wil. Hierdoor ben ik me er ook van bewust dat ik meer leiderschap moet vertonen: meer een richting bepalen en medewerkers daarop coachen. Ik houd meer de leiding in een gesprek. Ik ben sterker aanwezig."

Michel (47), hoofd automatisering, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb meer zelfinzicht gekregen en 'tools' gekregen om beter om te kunnen gaan met bepaalde situaties."

Linda (29), medewerker vluchtelingenwerk, beoordeling traject: 9

 

"Het was fijn om een plek te hebben waarin tijd en gerichte aandacht voor mij was. Ik ervoer het als een soort van noodzakelijk onderhoud. Het lukt mij nu beter om zaken te scheiden, dingen te laten voor wat ze zijn, naar mezelf te luisteren en soms ook voor mezelf te kiezen.

Ik ben mij meer gaan focussen op het doen van activiteiten naast mijn werk. De winst die ik hieruit heb gehaald is dat werk minder belangrijk is geworden. Daarnaast geven de schema's en uitleg van bepaalde methodieken die je hebt toegelicht tijdens de gesprekken, mij structuur en overzicht."

Martine (56), medewerker bemiddeling, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb meer energie door mij minder te laten meeslepen en door relativerende gedachten. Ik communiceer minder geprikkeld. Ik neem meer fysieke en mentale afstand, dat leidt tot een beter contact. Ik ben dankbaar dat je met hebt geholpen en een bepaalde weg hebt gewezen."

Pim (57), servicemedewerker, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb instrumenten gekregen om meer grip te krijgen op overleggen en presentaties. hiermee ben ik begonnen om mijn vaardigheden als voorzitter en deelnemer in overleggen te verbeteren. Het geeft zelfvertrouwen en meer plezier in het samenwerken en presenteren. En meer ontspanning. Ik heb ook meer zelfinzicht gekregen. Al met al denk ik dat ik dankzij dit traject belangrijke belemmeringen om me in mijn werk te ontwikkelen, heb opgeruimd. En ook dat ik de basis heb gelegd voor meer energie en meer afstand van mijn werk, zodat ik ook privé meer ruimte krijg voor wat ik zelf wil."

Ellen (37), onderzoeker ministerie, beoordeling traject: 9

 

"Zeer tevreden ben ik met hoe het is gelopen. Dit was precies wat ik nodig had. Kleine praktische stappen om in het dagelijks leven verder mee te kunnen gaan. De eenvoud heeft me positief verrast. Dank!"

Jan-Willem (38), coach/trainer, beoordeling traject: 8

 

"Ik heb een bruikbaar kader waarmee ik keuzes kan maken om aan mijn toekomstige werk te geraken."

Daniël (26), student, beoordeling traject: 10

 

"Luc heeft me geholpen om in mijn kracht te komen en te blijven door me te focussen op zaken die voor mij belangrijk zijn."

Gerda (64), geen werk, beoordeling traject: 9

 

"Het coachingstraject heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van overprikkeling en hoe daarmee op een praktische manier om te gaan."

Gerben (33),  hoofd IT-architectuur, beoordeling traject: 8

 

"Wat heb ik bereikt:

(H)erkenning van (hoog)sensitiviteit en signalen van overprikkeling. Bewust kiezen voor nieuwe structuur en strategieën. Of nee, dat gaat bijna vanzelf. Het basisgevoel 'er niet mogen zijn' of 'niet goed genoeg zijn' een andere draai gegeven. Ik kan het in etappes 'wegzetten', de gestapelde 'bewijzen' voor dat gevoel verliezen aan kracht.

Ik ben rustiger, het gevoel van paniek dat al jaren bijna voortdurend aanwezig was, is er bijna nooit meer. Ik kan opkomende paniek nog niet altijd voorkomen, maar het is veel sneller weer weg.

Ik ben beter in staat om uitingen van anderen niet altijd te betrekken op mijzelf.

Ik kan veel meer dingen uit handen geven/laten, kan verantwoordelijkheden veel beter laten waar ze horen.

Ik voel weer positieve energie en creativiteit stromen: het begin is er!"

Geraldine (57), beleidsmedewerker.

 

"In korte tijd heb ik enorm veel stappen kunnen maken, mede dankzij het werk met Luc. Mooi ook dat sensitiviteit niet persé op de voorgrond komt te staan, maar eerder het persoonlijk proces."

Martin (53), zelfstandig ondernemer en coach, beoordeling traject: 10

 

"Ik ben niet meer bezig met vechten/strijd tegen mijn gevoel en daarin blijven hangen. Ik neem mijzelf als vertrekpunt. De benadering heeft het veel gemakkelijker gemaakt om ruimte, tijd en aandacht te vragen en nee te zeggen. Ik ervaar de druk niet meer om iemand ad-hoc te moeten helpen. Ik houd mij veel beter aan mijn dagplanning. Heb geen last van schuldgevoel."

Fraukje (30), casemanager

 

Dankzij Luc heb ik meer zelfvertrouwen, weet ik wie ik ben en wat ik kan. Ik ben rustiger geworden en kan mij beter uitspreken.

Lana (25), medewerker kinderopvang, beoordeling traject: 8,5

 

"Het coachingstraject is voor mij van groot belang geweest om zelfbewuster te worden, meer uit te kunnen gaan van mijn eigen kracht in plaats van afhankelijk te zijn van anderen."

Maaike, adviseur ICT, beoordeling traject: 9

3,5 jaar later komt Maaike weer voor een traject:

"De coachinggesprekken hebben me handvatten gegeven om constructiever om te gaan met mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Voor de gesprekken kon ik alleen maar 'aan' of 'uit' staan. M.a.w. volledig betrokken of niet geïnteresseerd. Nu lukt het met vaker om 'betrokken te kunnen loslaten'. Ook heb ik geleerd om elk gesprek in te gaan met een doelstelling. Alleen al door daar bewust mee bezig te zijn, maakt dat ik minder op mijn bord laad."

Maaike, hoofd informatisering

 

"In de zoektocht naar oorzaken van mijn verstoorde energiebalans ben ik door de coaching heel wat wijzer geworden. We hebben verschillende oorzaken (energieslurpers) in beeld gebracht en samen instrumenten gezocht om concreet mee aan de slag te gaan. Dit heeft tot nu toe al winst opgeleverd in de zin van meer energie over om dingen te ondernemen die energie opleveren, beter samenwerken door effectiever te communiceren, steviger overkomen door bewustzijn van kunnen terugvallen op persoonlijke waarden. Bovendien kan ik met de nieuwe inzichten mijn overlevingsstrategie verder gaan onderzoeken. Dit geeft mij vertrouwen voor de toekomst."

Monique (40), junior beleidsmedewerker, beoordeling traject: 9

 

"Resultaat: meer vrijheid en rust bereikt. Geen keurslijfcoaching maar volledig vanuit de persoon zelf."

Merel (30), komt voor privéwens, beoordeling traject: 8

 

"Er is vanaf de eerste sessie echt veel veranderd in mijn leven. Ik heb durven toegeven op het werk dat ik niet op de juiste plek zit. Ik heb durven kiezen voor mijzelf. In mijn privéleven ben ik een stuk rustiger geworden, ik ga niet meer alle strijden aan. Ik hoef niet altijd alles op te lossen. Ik blijf een heel gevoelige persoon en dat hoef ik ook niet te veranderen. Maar ik merk dat als iemand mij nu raakt ik veel meer veerkracht heb en het sneller achter mij kan laten. Ik kan ook echt oprecht genieten.

Wietske (36), managementassistent, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb een scherper/helderder beeld van mijzelf waardoor ik beter bij mijzelf kan blijven / mijn vorm blijf behouden.

Mildred (41), beleidsmedewerker jeugdhulpverlening, beoordeling traject: 8,5
 

"Ik wist eigenlijk niet wat ik me bij 'coaching' voor moest stellen. Maar ik heb bereikt wat ik wilde bereiken, in een prettig traject, op een prettige manier."

Rianne (53), startend zzp-er, beoordeling traject: 9

 

"Ik heb inzicht in wat ik wil, en dat is weg uit de huidige situatie en op zoek naar een gezonde nieuwe situatie. Ik ben sterker en zelfbewuster geworden en neem meer ruimte voor mezelf."

Karin (37), secretaresse, beoordeling traject: 9

 

"Ik ben heel bewust bezig met wat er met mij gebeurt en waar ik me goed of minder goed bij voel. Ik kan het beter handelen. Heb een manier gevonden om er intensief mee bezig te zijn en het daarna van me af te zetten. Ik voel me sterker en ook mensen uit mijn omgeving valt dit op. Ik heb het idee dat er een traject is ingezet van bewustwording en zelfreflectie waar ik nog heel veel mee kan gaan doen en zal gaan doen."

Simone (33), managementassistent, beoordeling traject: 9

 

"We hebben het gebied van geschikte/ongeschikte elementen in een werkomgeving verkend en ik ben hier praktisch mee aan de slag gegaan om dit nog verder te onderzoeken. Dit heb ik als verhelderend en zinvol ervaren. De opbouw van de bijeenkomsten ervoer ik als werkelijk opbouwend en toespitsend. Het werd me steeds meer helder hoe ik te werk ga, wat ik te bieden heb (en wat niet) en in wat voor richting ik het te zoeken heb. Dat ik zodoende op een beroepsprofiel uitkom waar ik mezelf en mijn vermogens en mogelijkheden helder gepresenteerd zie, geeft me vertrouwen dat ik nu beter weet wat ik ondernemen wil, wat ik te doen heb."

Mandy (30), pedagogisch medewerker over haar beroepsoriëntatie i.h.k.v. re-integratie tweede spoorCitaten over Luc de Boer en zijn werkwijze


"Ik heb jou ervaren als een hele prettige gesprekspartner die veel ruimte laat voor de cliënt en veel inlevingsvermogen heeft in de "gevoelige ziel". De locatie is ook zeer geschikt."

Lennart (48), senior beleidsmedewerker

 

"Vanaf het begin had ik de ervaring dat je goed en precies luistert. Je hebt me steeds geholpen om tot de kern te komen."
Brenda (47), pleegzorgmedewerker

 

"Voordat ik bij Luc kwam heb ik een aantal psychologen en therapeuten geraadpleegd. Ik raakte door de sessies bij hen alleen maar verder in de knoop. Ik ben heel tevreden met waar ik nu sta en wat ik door de begeleiding van Luc heb weten te realiseren. Ik ben letterlijk steeds meer mijn eigen kleur gaan aannemen. Als je op zoek bent naar iemand die praktisch en realistisch is, absoluut niet zweverig, iemand die je op een heldere en duidelijke wijze handvatten aanreikt dan zit je bij Luc op het juiste adres!"

Wietske (36), managementassistent


"Ik had bewust gekozen voor een kort, toekomst- en resultaatgericht coachingstraject, werkend vanuit sensitiviteit en had geen flauw idee wat dat zou inhouden. Vanuit die sensitiviteit had ik aanvankelijk moeite met jouw "spons-houding": alles opzuigen, soms nog wat verder vragen, nauwelijks iets teruggeven, nergens op ingaan. Gaandeweg ben ik dat gaan waarderen (en bewonderen) en gaan zien hoe effectief dat is. De schijnbaar conceptueel simpele methode leidde tot een verbijsterend intensief proces in mijn hoofd én mijn gemoed, tegelijkertijd leek het ook deels vanzelf te gaan. Je hebt steeds op de juiste momenten de juiste vragen gesteld en/of de juiste methoden gehanteerd. Voor mij is het een heel bijzonder en zeer effectief traject geweest. Ik hoop en verwacht dat je met dit concept - en de manier waarop jij het toepast - nog veel mensen écht verder kunt helpen. Dankjewel!"

Sandra (44), hoofd P&O

 

"Ik heb de gesprekken met Luc als zeer positief ervaren. Luc is resultaatgericht. Na elk gesprek ging ik naar huis met een paar nieuwe inzichten gecombineerd met een aantal concrete dingen die ik de dagen erna (anders) kon doen. Ik heb tijdens de coaching heel veel handvatten gekregen om direct mee aan de slag te gaan."

Floor (26), consultant

 

"Luc werkt niet met een kant-en-klare blauwdruk, maar vanuit een combinatie van eigen toegepaste adviezen en inbreng van de klant. Tijdens het coachingtraject werd ik dus actief gestimuleerd om na te denken over wat ik zelf zou kunnen doen.

En ook hoe ik Luc's adviezen kon toepassen op een manier die voor mij goed werkt . Deze aanpak vond ik erg fijn.

Luc brengt een rijkdom van kennis en ervaring met zich mee, die hij in zijn rol als coach uitstekend overbrengt en waar ik als klant veel baat bij heb gehad."

Lennie (43), projectbeheerder

 

"Luc laat je op je eigen benen staan en nodigt uit om je perspectief te veranderen!"

Jolanda (54), communicatie-adviseur

 

"Ik heb behoefte aan aanwijzingen die me aanspreken waar ik direct en concreet mee aan de slag kan. Dit heeft Luc goed opgepakt. In de praktijk blijkt het een goede methode om met een klein behapbaar stukje aan de slag te gaan. Ik ben nogal eens geneigd om (te) groot en overstijgend te denken/kijken/waar te nemen, waardoor ik dan slecht in staat ben de eerste stap te vinden en te beginnen. Ik vond het prettig dat Luc me daar bij herhaling op wees en daarnaar terugging. Hij is in staat goed te luisteren en lijn en samenhang aan te geven in de zaken die ik naar voren bracht."

Hans (54), adviseur
 

"Het fijne van de coaching vond ik dat het praktisch was, uitdagend, stimulerend, bemoedigend en motiverend.
Ik vond het fijn dat je het uit mij liet komen."

Elleke (28), docent
 

"Prettig om te merken dat de coach zeer resultaatgericht is, dat vond ik zeer goed en doelgericht."

Maria (40), ontwerper

 

contact
of
afspraak

algemeen/home | HSP coaching | cursus | hoogsensitief? | HSP en werk | HSP en loopbaan | HSP en burnout
HSP en re-integratie | klantervaringen | lees de artikelen | over Luc de Boer | contact

kwaliteit en ervaring in begeleiding van HSP, Senior Practitioner bij de NOBCO/EMCC (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)
© 2006-2018 Luc de Boer consulting & coaching, sinds 1993 ingeschreven bij KvK Amsterdam, nr. 33244154 | Algemene Voorwaarden