Vorm een goed beeld door de ervaringen van anderen

Door de jaren heen hebben honderden mensen uit heel Nederland de begeleiding ingezet. Hieronder kun je door een flink aantal reacties struinen. De begeleidingsvragen zijn verschillend en de werkwijze is afgestemd op persoonlijke wensen en voorkeuren, dus de beschreven ervaringen kunnen nogal uiteen lopen. 

Deze citaten zijn van cliënten en met toestemming gepubliceerd. Omdat de begeleiding vertrouwelijk is staan er geen persoonlijke gegevens bij vermeld.

Je kunt lezen over het resultaat, over de werkwijze en over de ervaringen met Luc de Boer als begeleider.

Ervaringen met betrekking tot het resultaat

"In wezen heb ik mijn innerlijke kern en kracht hervonden. Ik ben weer volop aanwezig in mijn werk, zowel fysiek als mentaal. Ik kan veel beter omgaan met invloeden uit de werkomgeving. Ik voel mij weer krachtig van binnen en straal dat ook uit. Ik twijfel niet meer aan mijzelf en accepteer mijzelf weer volledig zoals ik ben."

 

"Als ik nu kijk hoe ik afgelopen maanden thuis, op werk en onder vrienden ben, dan zie ik dat ik aanwezig ben. Ik sta tussen de mensen in plaats van zittend ergens achteraf. Ik meng me veel meer dan voorheen! Ik voel me daardoor een sterker persoon."

 

"Al na de eerste coaching sessie merkte ik al enorme vooruitgang. Ik was echt over een drempel heen."

 

"Ik heb ik nu een duidelijk persoonlijk en zakelijk profiel dat mij zeker helpt richting te gaan bepalen." 

 

"Het traject heeft mij heel veel meer gebracht dan vooraf verwacht. Waar ik aan het begin dacht dat ik echt helemaal niets meer kon en dat ik totaal de weg kwijt was, bleek al vrij snel dat ik vooral mezelf geen ruimte gunde, ik was veel te hard voor mezelf. Aan de ene kant heb ik geleerd het heft veel meer in eigen hand te nemen en aan de andere kant heb ik geleerd om meer mee te gaan met de flow."

 

"De coaching gesprekken hebben me handvaten gegeven om constructiever om te gaan met mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Voor de gesprekken kon ik alleen maar ‘aan’ of ‘uit’ staan. Nu lukt het me vaker om ‘betrokken te kunnen loslaten’, om niet alles zelf te doen, om soms onderwerpen te laten lopen of bij anderen te laten. Dat voelt nog wat onwennig, maar er zijn al momenten dat ik dit bewust doe."

 

"Ik voel me sterker, energieker en rustiger."

 

"Mijn studie [naast het werk, LdB] is weer begonnen en ik merk nu dat ik er heel anders in sta waardoor het mij ook minder energie kost. Thuis ben ik veel meer ontspannen, doen we leuke dingen en is het veel gezelliger. Dat wil ik graag verder verbeteren."

 

"Ik heb geleerd hoe ik een veeleisende baan op een betere manier kan uitoefenen in combinatie met hooggevoeligheid. Het heeft me meer bewust gemaakt welke keuzes mij meer of juist minder energie geven. Eén van de belangrijkste resultaten is dat het mij inzicht heeft gegeven hoe ik meer vanuit mijn kracht kan werken en daar plezier bij te hebben."

 

"Ik leef bewuster. Ben mij meer bewust van mijn eigen energie, mijn passie, sterktes, valkuilen, wensen, conditie. Op de gebieden waarvan ik sterk het gevoel had dat er geen beweging zat, ik daar vastzat, geen energie meer kreeg, heb ik beweging aangebracht. De ervaring dat ik zelf zaken in beweging kan brengen geeft mij energie en de teugels in handen dat ik mijn leven kan inrichten binnen de mij gegeven mogelijkheden."

 

"Ik heb het traject als erg prettig ervaren. Ik heb zeker het gevoel dat ik mee allereerst veel bewuster ben van hoe alles werkt, maar daarbij ook dat ik er meer grip op heb gekregen."

 

"Ik startte met een traject waarbij ik als doel had 'Leven vanuit mijn kern'. Dit heeft behoorlijk wat zaken in gang gezet. Het was alsof ik een draai aan mijn innerlijk kompas gaf waardoor ik in mijn leven ook in het zichtbare, in 'dat wat buiten is' een andere koers ging varen."

 

"Door het coaching traject heb ik veel inzichten gekregen in mijn gedragspatronen en hoe ik deze kan transformeren. Dit heeft mijn eigenwaarde een geweldige stimulans gegeven waardoor ik mij niet meer hoef te bewijzen aan anderen en niet meer uit ben op een positieve waardering van anderen. Het coaching traject is voor mij zeer waardevol geweest. Emotioneel ben ik stabieler geworden zonder afbreuk te hoeven doen op mijn persoonlijkheid en mag ik zijn zoals ik ben."

 

"Ik ben rustiger, het gevoel van paniek dat al jaren bijna voortdurend aanwezig was is er bijna nooit meer. Ik ben beter in staat om (vooral non-verbale) uitingen van anderen niet altijd te betrekken op mezelf. Ik kan veel meer dingen uit handen geven/laten, neem niet alles meer op mijn nek, kan verantwoordelijkheden veel beter laten waar ze horen. Ik voel weer positieve energie en creativiteit stromen, het begin is er!"

 

"Bij het schrijven van dit verslag besef ik weer hoeveel er veranderd is door de stappen die ik heb gezet. Het is nu zo anders dat ik me haast niet meer kan voorstellen hoe het eerst was. Ik ben meer mezelf en daar ben ik heel blij mee."

 

"Voor mij was het traject in eerste plaats een eerste kennismaking met HSP. Dit was absoluut een eye-opener. Het gaf mij inzicht waarom ik soms heftiger reageer op situaties, waarom ik zo'n behoefte heb om alleen te zijn en hoe belangrijk het blijkbaar voor mij is om (op tijd!) mijn rust te pakken. In de tweede plaats ben ik er van overtuigd dat de coaching heeft bijgedragen aan een stukje acceptatie van wie ik ben."

 

"Het coaching traject heeft mij veel meer bewust gemaakt van mijzelf en de wereld om mijn heen. Ik heb meer grip en vooral ook meer vertrouwen in mijn eigen “zijn”. Ik sta nu veel meer in verbinding met mijzelf en daardoor ook meer met de omgeving. Een prachtig proces waarin ik antwoord op mijn vragen heb."

 

"Ik heb afgerekend met mijn arbeidsverleden."

 

"Ik weet nu ook beter wat voor werk ik wil en wat wel en niet bij me past. Ik denk zelf dat ik nu iets gevonden heb wat heel goed bij me past."

 

"Ik heb beter inzicht in hoe ik als persoon functioneer. Ik heb mijn toekomstbeeld helderder. Ik heb leren uitspreken waar ik naar toe wil. Ik ben me er bewuster van dat ik zelf kan kiezen wat ik wil doen. Ik beheer mijn eigen agenda. In een groep met onbekende mensen durf ik mezelf zichtbaar te maken." 

 

"Ik ben in beweging gekomen, heb een merkbare verandering gerealiseerd en een maak een ontwikkeling door naar ‘binnenstebuiten’. De resultaten lijken bijna ongemerkt tot stand te zijn gekomen. Ik ben er echter nog lang niet, maar weet wel wat ik moet doen om verder te komen; om meer ‘bij mezelf te komen’ en te blijven."

 

"Ik heb geleerd om meer binnenstebuiten te leven, meer ruimte in te nemen, meer in het hier en nu te leven, de overgang tussen werk en privétijd beter te laten verlopen, positieve overprikkeling onder controle te krijgen en minder ontwricht te worden door anderen. Ik heb meer zelfvertrouwen, zit beter in mijn vel, waardoor anderen minder snel bij me binnenkomen, voel me sterker en weerbaarder."

 

"Hoe mijn wereld er uit ziet is een stuk helderder. Ik sta weer dichter bij mezelf en voel veel beter wanneer ik even extra voor mezelf moet zorgen. Ik kan mezelf nu duidelijk beschrijven, ken mezelf beter. Weet wat ik nodig heb en weet wat ik te brengen heb."

 

"Het was een intensief traject, ik heb veel gedaan en geleerd over hoe ik in de praktijk kan omgaan met mijn sensitiviteit, beschikbare energie en praktische mogelijkheden."

 

"Ik ben langzaam geïntegreerd in mijn oude functie, die heel geleidelijk over is gegaan in het werken in mijn nieuwe functie en het starten van een eigen praktijk aan huis. De nieuwe functie loopt goed en ook de eigen praktijk loopt inmiddels!"

 

"Door Luc kreeg ik na een burn-out weer grip op mijn re-integratietraject. Ik kreeg ik inzicht in wat wel en niet bij mij past. Met als resultaat dat ik concrete stappen heb gezet en het fundament voor een eigen bedrijf heb gelegd. Mijn droom wordt nu werkelijkheid!"

 

"Ik ben meer geworden tot de persoon die ik al was. Ik ben goed genoeg. Het ging veel sneller dan ik dacht."

 

"Mijn wens om meer mijzelf te zijn en mijn 'innerlijke stem' te horen is voor een heel groot deel in vrij korte tijd uitgekomen. Ik hoor mijzelf weer en luister ernaar. Ik ervaar weer ruimte en heb vertrouwen."

 

"Ik ga bewuster met de tijd om. Mijn To Do lijstjes zijn veel minder lang. Ik heb steeds minder schuldgevoel of gevoel van teleurgesteld zijn in mezelf. Ik vind het makkelijker om te zeggen wat ik denk over het werk en over werkrelaties met collega's. Ik ben minder bang voor de reactie, omdat ik beter inzie dat het de opluchting waard is. Die opluchting voel ik ook lichamelijk. Als ik een bepaalde sfeer voel ontstaan, kom ik niet zomaar meer in actie. Het lukt me beter om niet meer op alles wat er om me heen gebeurt in te gaan. Ik zit weer in mijn werk, heb weer plezier in mijn werk."

 

"Luc heeft mij geholpen de kleine dingen te zien als basis voor de grote verandering. Door steeds elke sessie af te sluiten met een kleine, praktische stap heb ik drie kernovertuigingen kunnen formuleren die mij op het goede pad hebben gezet."

 

"Bij de eerste stapjes begon er meteen van alles te dagen en kon ik al veel grotere stappen zetten. Wat heb ik me toch laten beïnvloeden door alles wat er tegen mij gezegd werd. Ik werd altijd zo heen en weer geslingerd. Ik voel nu veel beter welke opmerkingen ik naast me neer moet leggen. Luc, weet dat het belangrijk voor me is geweest dat ik je heb gevonden. Ik heb meer dan voldoende werklust."

 

"Resultaten: zelf gevoelens leren bepalen, ontspannen en genieten, zelf meer leiding kunnen nemen, zelfvertrouwen, rust, grenzen aangeven. Fantastisch!"

 

"Inzicht in persoonlijkheid en sensitiviteit. Ik heb concreet voordeel met en alertheid voor gevoeligheid, zowel in werk als privé. Ik ben in staat om te gaan met momenten van last van 'over'gevoeligheid."

 

"De cursus heeft mij veel gebracht: groot inzicht, meer vaardigheden en meer zelfvertrouwen. Ik heb besloten om die dingen te gaan doen waar ik het bangst voor ben. Het heeft ervoor gezorgd dat ik het gevoel heb weer mee te doen. Het voelt dat ik vanaf de zijlijn weer het veld ben ingegaan. De lessen die ik hier heb geleerd zullen van grote waarde zijn voor het vervolg van mijn carrière."

 

"Een eye-opener van jewelste. Ik heb meer ruimte om mijn gevoel te duiden en ernaar te handelen. Sinds ik boos "mag" worden, ben ik het een stuk minder en als ik het ben uit ik het makkelijker en voel ik me er niet meer schuldig over. Fantastisch! Het begin van zelfacceptatie. De conclusie: Ik zit -met ups en downs- beter in mijn vel dan de afgelopen 10 jaar en begin zelfs het gevoel te krijgen dat ik eindelijk in mijn eigen vel zit. Waarvoor zeer veel dank!"

 

"Ik besloot bij mijn werkgever een coachingtraject bij Luc de Boer aan te vragen. Wat ik kreeg was echter veel meer dan coaching in mijn werk: het was een andere manier van denken. Een manier van denken die mijn leven weleens voorgoed zou kunnen veranderen."

 

"Vanaf het eerste gesprek voelde het goed. Ik heb het gevoel gehad dat er eindelijk iemand was die mij begreep en mij uit kon leggen wat een burnout was en hoe je daarmee om moet gaan. Het werd voor mij en mijn omgeving duidelijk waarom ik niet functioneerde zoals het moest zijn. De opdrachten waren duidelijk en herkenbaar. Het was alsof ik in een spiegel naar mijzelf stond te kijken. Ik ben blij dat ik weer aardig op de goede weg ben en weer weet wat ik wil."

 

"De doelen die we gesteld hebben zijn naar mijn mening zeker gehaald. Ik had niet verwacht binnen een korte periode zoveel te kunnen veranderen binnen mijn privé en werk."

 

"Ik heb instrumenten gekregen om meer grip te krijgen op overleggen en presentaties. hiermee ben ik begonnen om mijn vaardigheden als voorzitter en deelnemer in overleggen te verbeteren. Het geeft zelfvertrouwen en meer plezier in het samenwerken en presenteren. En meer ontspanning. Ik heb ook meer zelfinzicht gekregen. Al met al denk ik dat ik dankzij dit traject belangrijke belemmeringen om me in mijn werk te ontwikkelen, heb opgeruimd. En ook dat ik de basis heb gelegd voor meer energie en meer afstand van mijn werk, zodat ik ook privé meer ruimte krijg voor wat ik zelf wil."

 

"Zeer tevreden ben ik met hoe het is gelopen. Dit was precies wat ik nodig had. Kleine praktische stappen om in het dagelijks leven verder mee te kunnen gaan. De eenvoud heeft me positief verrast. Dank!"

 

"Ik heb een bruikbaar kader waarmee ik keuzes kan maken om aan mijn toekomstige werk te geraken."

 

"Het coachingstraject heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van overprikkeling en hoe daarmee op een praktische manier om te gaan."

 

"In korte tijd heb ik enorm veel stappen kunnen maken, mede dankzij het werk met Luc. Mooi ook dat sensitiviteit niet persé op de voorgrond komt te staan, maar eerder het persoonlijk proces."

 

"Het is nu zo anders dat ik me haast niet meer kan voorstellen hoe het eerst was. Ik ben meer mezelf en daar ben ik heel blij mee."

 

"Super. Ik heb er echt heel veel aan gehad."

Ervaringen met betrekking tot de werkwijze

"De coaching vond ik praktisch, meteen toepasbaar en resultaatgericht. Het krijgen van huiswerk na elke sessie en de terugkoppeling in elke volgende sessie heeft goed gewerkt. Ik verliet elke sessie met een positief gevoel dat ik actief bezig was. Ik kreeg alle ruimte tijdens de sessies om rustig en even in stilte na te denken, wat ik als heel prettig ervaren heb."

 

"De opdrachten die we elke sessie bedachten waren goed te doen en haalbaar, wat heel fijn was. Ook aan de tips heb ik veel gehad."

 

"Door te gaan doen, bewust stil te gaan staan of te gaan zitten en echt aandacht te besteden aan mijzelf, mijn wensen, dromen en vanuit daar stap voor stap te gaan handelen zijn dingen gaan bewegen. Ben ik meer gaan sturen."

 

"Wat ik heel sterk vond aan dit coachingstraject was het werken vanuit de toekomst en vanuit mijn kompas. Het bevraagd worden hielp me om woorden te geven aan wat ik voelde en verlangde."

 

"Tijdens het coachingstraject heb ik geleerd om steeds terug te gaan naar mijzelf, door de wereld om mij heen klein te maken, zoveel mogelijk omgevingsfactoren achter mij te laten, bezig gaan met kleine, aardse dingen om zo weer in mijn kracht te komen."

 

"Door de gesprekken en vragen en opdrachten merkte ik steeds meer dat ik zelf de antwoorden/oplossingen en vooral inzichten kon geven. Steeds weer terug naar wat ik nodig heb om in mijn kracht te blijven staan in een “zakelijke” buitenwereld met een gevoelige binnenwereld."

 

"Vooral de combinatie van gesprekken en oefeningen tussendoor heeft goed gewerkt."

 

"Het mooie vond ik dat ik feitelijk vooral meer contact heb kunnen maken met wat ik al wist (over mezelf, vooral dan de natuurlijke kern). Er hoefde niets nieuws uitgevonden of verzonnen te worden. Het werd op een bijzondere manier helder. Dat contact met die innerlijke wijsheid doorsneed als snel alles wat ik doe en ervaar."

 

"De begeleiding bij Luc heb ik als zeer persoonlijk ervaren. Het gevoel dat het echt over mij ging.  Dat je zélf, met een steuntje van Luc, dingen over jezelf te weten komt. Daardoor heb je er ook echt iets aan. Het wordt een deel van jezelf en je gaat echt met je ervaringen leven. Door de opdrachten die ik gedaan heb, de collage maken en daarna de verhaaltjes schrijven ben ik mezelf meer gaan zien. Ik kwam  erachter dat ik ook helemaal niet naar mezelf hoef te zoeken, maar dat ik gewoon al helemaal aanwezig ben. Als ik goed kijk naar wat ik doe, hoe ik dingen aanpak; een keuken koop, een pot jam maak, een tuin aanleg, kan ik mezelf zien. Ik zit in alles wat ik doe, wat een openbaring! Wat een rust……..dat geeft ook zelfvertrouwen." 

 

"Heerlijke oefening om ongebreideld te mogen klagen over alles wat niet leuk is aan mijn huidige werk! Ik vond het een mooie structuur: eerst klagen en dan samen tot een kernzin komen waaruit blijkt wat ik wèl wil."

 

"Wat werkt is de begeleiding in het nemen van de kleine concrete stappen om de verandering te bewerkstelligen. Daarnaast kon ik goed uitspreken wat ik dacht en gedachtenpatronen werden ontkracht en doorbroken."

 

"Geleerd om anders ‘te denken’ - bijna onzichtbaar proces - waarbij ik veel meer vanuit mezelf iets doe ipv vanuit anderen en tegelijkertijd meer bij mijn gevoel te komen. Dus eigenlijk minder denken (in mijn hoofd zitten). Hierdoor ga ik confrontaties minder uit de weg en kan ik meer ‘naar buiten’."

 

"Ik heb de gesprekken als zeer positief ervaren. De kleine, overzichtelijke opdrachten die we samen bedachten en die ik meekreeg waren zeer nuttig. Omdat ze goed haalbaar waren, waren ze goed toe te passen in het dagelijkse leven. Hiermee voelde ik direct resultaat."

 

"Het draaide vooral om mijn ruimte innemen. Daarvoor gaf ik mijzelf een 2 in het begin en een 7 aan het eind. Dat komt door de praktische handvatten en oefeningen waar ik mee aan de slag kon en nog steeds kan. Die oefeningen hebben een positieve 'olievlek' ontwikkeling. Ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb."

 

"Ik ben mij niet van alle stappen en resultaten bewust, maar wanneer ik ga voelen, ervaren en evalueren zijn er ontelbare waardevolle voorbeelden. Het werkte voor mij dus heel onderbewust door. Ook dit inzicht is voor mij heel waardevol, aangezien ik vaak niet (goed) voorbereid ben maar dus wel krachtig en nuttig ben."

 

"Ik heb geleerd om helder te krijgen wat ik voel en denk. Om kleine stapjes te zetten om een patroon te veranderen. De vooruitgang en verandering te zien en te benoemen. Om gestructureerd aan verandering te werken. Het is een proces."

 

"Erg effectieve coaching door learning by doing."

 

"Het was goed dat Luc alle problemen waarmee ik aanvankelijk binnenkwam terugbracht tot één kernprobleem. Verbazingwekkend dat ik nu, na vijf gesprekken, echt het gevoel heb dat het kerndoel gerealiseerd is. Dat ik genoeg bagage heb om dit doel verder te realiseren."

 

"De coaching was voor mij een vorm van zelfreflectie en dat heeft mij achtereenvolgens verbazing, schrik en lef opgeleverd. Verbazing over dat ik "iets" ben: sensitief, en dat dat zoveel in mijn leven bepaalt. Geschrokken ben ik van het feit dat ik zelf geen ruimte wil innemen, niet meer weet wat ik zelf wil, laat staan iets voor mezelf kan vragen aan een ander. Ik heb ook lef getoond, het is me gelukt om in communicatie mezelf te zijn."

 

"Ik heb het vertrouwen dat ik hiermee verder kan. Niet altijd, maar wel zodanig dat het geen last meer is. Ik heb veel gehad aan het "kleine stapjes" model en aan sommige simpele oefeningen."

 

"Het was fijn om een plek te hebben waarin tijd en gerichte aandacht voor mij was. Ik ervoer het als een soort van noodzakelijk onderhoud. Het lukt mij nu beter om zaken te scheiden, dingen te laten voor wat ze zijn, naar mezelf te luisteren en soms ook voor mezelf te kiezen. Ik ben mij meer gaan focussen op het doen van activiteiten naast mijn werk. De winst die ik hieruit heb gehaald is dat werk minder belangrijk is geworden. Daarnaast geven de schema's en uitleg van bepaalde methodieken die je hebt toegelicht tijdens de gesprekken, mij structuur en overzicht."

 

"Geen keurslijfcoaching maar volledig vanuit de persoon zelf."

 

"Ik vond het een praktische invulling om de re-integratieopbouw succesvol te laten verlopen."

Ervaringen met betrekking tot Luc de Boer

"Luc brengt een rijkdom van kennis en ervaring met zich mee, die hij in zijn rol als coach uitstekend overbrengt en waar ik als klant veel baat bij heb gehad."

 

"Ik voelde me enorm begrepen, Luc, bij je coaching. Je prettige, rustige en pragmatische aanpak vond ik heel plezierig en sloot heel goed aan bij mijn vragen."

 

"Ik ervaar vertrouwen, veiligheid en professionaliteit bij Luc. Ik merk ook dat hij ervaringsdeskundige is en vind het fijn dat hij zo helder uitlegt over sensitiviteit in combinatie met werk/opleiding."

 

"Het werd mij al snel duidelijk dat Luc mij een spiegel voorhield en dat ik naar mijn eigen gedrag en functioneren moest kijken."

 

"Luc is een geweldige vent die mij ontzettend goed heeft bijgestaan. Itt vele anderen was hij 'intelligent genoeg' om mij te vatten en te voeden, doortastend zodat hij mijn gedragspatronen en andere hobbels haarfijn eruit wist te pikken en benoemen en creatief, waardoor hij feilloos aansloot bij mijn manier van denken en zeker ook mijn gevoelswereld. Luc lijkt een mens die 'van alle markten thuis is', hij doorbreekt niet alleen vaste patronen, hij heeft ze niet. Dat was voor mij zo'n verademing: iemand die mij snapt, ziet, hoort en accepteert zoals ik ben - in al mijn toonaarden en kleuren. Itt wat hsp (hoog-sensitieve personen) als term aan vaagheid kan oproepen, is hij concreet en heel praktisch ingesteld."

 

"Met Kies je Koers heeft Luc me mee op reis genomen naar zelfinzicht, identiteitsbesef en het vinden van mijn plek in de wereld.
Hij is intuïtief en heeft scherpe inzichten; weet licht op zaken te werpen die ikzelf niet duidelijk zag. Hij loopt mee en legt niets op. Ik voelde me meteen bij hem op mijn gemak en ik voelde me ook meteen begrepen. Fijne gesprekspartner en een prettig mens die zichzelf is en die aandacht heeft voor mij als uniek persoon.

 

"Je bent iemand waarbij ik geen oordeel voel over wat ik vertel of wie ik ben. En daardoor durfde ik me ook echt te laten zien. En nu durf ik dat ook gewoon in de rest van mijn leven."

 

"Luc heeft mij vooral rust en inzicht gegeven hoe het ook anders kan. Ik ben erg blij met zijn rustige inlevende manier van ondersteuning en het overbrengen van kennis."

 

"Samenvattend heb ik de begeleiding als positief, vriendelijk, persoonlijk, gedoseerd, open en zinvol ervaren."

 

"Luc laat je op eigen benen staan, maar nodigt uit om je perspectief te veranderen."

 

"Ik heb jou ervaren als een hele prettige gesprekspartner die veel ruimte laat voor de cliënt en veel inlevingsvermogen heeft in de “gevoelige ziel”."

 

"Luc gaat uit van het nu. Geen ouwe koeien, heerlijk……en niet uit te hoeven leggen wat HSP is! (...) Luc, we hebben veel mooie momenten gehad. We hebben veel gelachen. De keer dat we “mijn gevoel gingen verkennen” zal ik nooit meer vergeten. Ik leerde mijn gevoel beheren en niet beheersen. Een gevoel wil gevoeld worden, een gedachte hoeft niet gedacht te worden. Een belangrijke levensles. Bedankt Luc, voor al je goede zorgen. Ik heb het heel goed bij je gehad. Ik heb veel van je geleerd. Ik zal onze gesprekken missen. Ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen!"

 

"Vanaf het begin had ik de ervaring dat je goed en precies luistert. Je hebt me steeds geholpen om tot de kern te komen. Daar had ik veel aan jouw talent om begrippen tegen het licht te houden, overlappingen te voorkomen en de absolute essentie eruit te halen. Verhelderend!"

 

"Luc is een prettige coach. Wat ik nog het meest van hem geleerd heb is dat er veel meer mogelijk is en dat er veel meer ‘mag’ dan ik denk. En dat IK er ook mag zijn, ruimte mag innemen!"

 

"Ik wil Luc de Boer, mijn coach, bedanken voor de uitstekende begeleiding en de vele handvaten die hij mij heeft aangereikt."

 

"Luc de Boer heeft altijd goed aangesloten bij mijn actuele vragen en mij steeds weer een stap verder op weg geholpen. Door oefeningen heb ik veel concrete handvatten gekregen om positief met mijn situatie om te gaan. Het is heel fijn om weer perspectief te zien. Ik wil Luc de Boer dan ook heel hartelijk bedanken voor al zijn positieve inzet van het afgelopen jaar."

 

"Ik ben nu 56 en werk m'n hele leven al aan mezelf. Overal moest ik in een hokje geplaatst. Dit is voor het eerst dat ik het gevoel heb helemaal mezelf te kunnen zijn. Voor het eerst van mijn leven ben ik m'n eigen persoonlijkheid. Dat is voor mij heel bijzonder."

 

"Ik heb de begeleiding door jou (Luc) ervaren als zeer prettig. In de eerste maanden van het traject had ik veel behoefte aan iemand die aan mijn zijde stond in een behoorlijk onzekere periode. De druk die uitgeoefend werd door de verzekeringsmaatschappij en het (door hen ingehuurde) re-integratie bureau, was erg dreigend. Jij was eigenlijk nooit onder de indruk van deze dreiging. Je keek nuchter, feitelijk en objectief naar dat wat zich aandiende, kon de dreiging op die manier weerleggen en dit gaf mij vertrouwen.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat je mij serieus nam, zonder oordeel. Je zei dat het proces om mij draaide en zo voelde het ook. Dit was voor mij van groot belang, zeker op het moment dat alles om mij heen wankelde. 
Erg prettig is ook jouw inzicht in de HSP-kwaliteiten en beperkingen. Vooral in combinatie met een nuchtere blik bracht dit naast herkenning en begrip ook een praktische toepasbaarheid voor mij. Juist door jouw humor en ludieke voorbeelden zakte de informatie direct op zijn plek! Dit heb ik als zeer prettig ervaren." 

 

"Luc was zeer prettig en zinvol in de rol van klankbord. Door vooral veel vragen te stellen en af en toe heel direct te zeggen wat hij van iets vond, liet hij me flink nadenken over de besproken onderwerpen. Niet alleen nadenken, ook actie ondernemen. Zijn aanpak is met recht toekomstgericht te noemen. Niet wroeten in het verleden, maar vooral kijken naar wat er nu is en wat zou je willen dat er is in de toekomst. Luc toetste steeds of mijn ideeën en plannen bijdroegen aan het werken van binnen naar buiten."

 

"Voordat ik bij Luc kwam heb ik een aantal psychologen en therapeuten geraadpleegd. Ik raakte door de sessies bij hen alleen maar verder in de knoop. Ik ben heel tevreden met waar ik nu sta en wat ik door de begeleiding van Luc heb weten te realiseren. Ik ben letterlijk steeds meer mijn eigen kleur gaan aannemen. Als je op zoek bent naar iemand die praktisch en realistisch is, absoluut niet zweverig, iemand die je op een heldere en duidelijke wijze handvatten aanreikt dan zit je bij Luc op het juiste adres!"

 

"Ik heb behoefte aan aanwijzingen die me aanspreken waar ik direct en concreet mee aan de slag kan. Dit heeft Luc goed opgepakt. In de praktijk blijkt het een goede methode om met een klein behapbaar stukje aan de slag te gaan. Ik ben nogal eens geneigd om (te) groot en overstijgend te denken/kijken/waar te nemen, waardoor ik dan slecht in staat ben de eerste stap te vinden en te beginnen. Ik vond het prettig dat Luc me daar bij herhaling op wees en daarnaar terugging. Hij is in staat goed te luisteren en lijn en samenhang aan te geven in de zaken die ik naar voren bracht."

 

"Het fijne van de coaching vond ik dat het praktisch was, uitdagend, stimulerend, bemoedigend en motiverend. Ik vond het fijn dat je het uit mij liet komen."

 

"Wat ik heel fijn vond: in plaats van wat samenvatten en nog een vraag stellen kwam het echt uit jou, uit jezelf en je jarenlange ervaring. Daar heb ik veel inzichten door gekregen."