Ontwikkeladvies: inzicht in je positie op de arbeidsmarkt

Doel en inhoud

Doel van het Ontwikkeladvies is om je kansen op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en te vergroten. Bij HSP coaching krijgt natuurlijk ook je hoogsensitiviteit een plek: bij het advies zelf en bij onze werkwijze.

Het Ontwikkeladviestraject heeft een vastgestelde inhoud. Daarbij horen een arbeidsmarktscan en minimaal vier contacturen voor adviesgesprekken, leidend tot een persoonlijk ontwikkelplan.

Arbeidsmarktscan

Het doel van de arbeidsmarktscan is om je kennis te laten maken met sectoren waar er een arbeidsmarktvraag is, gebaseerd op je kennis, vaardigheden, competenties, houding, drijfveren en leervermogen. Je brengt daartoe je arbeidsmarktpositie in kaart. De gegevens over jezelf voer je online in. Ze worden vergeleken met gegevens uit databases van vacatures, beroepen en opleidingen. Je krijgt inzicht in kansrijke opties waarmee je matcht.

De scan wordt digitaal afgenomen en teruggekoppeld. Dit onderdeel is niet specifiek gericht op hoogsensitiviteit. Dat neemt niet weg dat je waardevolle inzichten kunt krijgen in je situatie op de arbeidsmarkt. 

Adviesgesprekken

De onderwerpen tijdens de ontwikkeladviesgesprekken zijn:

 • je situatieschets, arbeidsmarktscan en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven;
 • je persoonsprofiel (waaronder competenties, kwaliteiten, vaardigheden, voorkeuren voor arbeidsuren, reistijd, locatie en dergelijke);
 • je toekomstoriëntatie;
 • relevante informatiebronnen.

Kosten en subsidie

Het Ontwikkeladvies is bedoeld voor particulieren en kost € 700,- incl. BTW.
Op 1 december 2020 start de nieuwe subsidieronde van de overheid voor het Ontwikkeladvies.
Actueel op 1 december: Er was een ware run op de overheidssubsidie voor het Ontwikkeladvies, per 1 december. Ik kan je niet meer inschrijven.

Het Ontwikkeladvies door HSP coaching

Om je hoogsensitiviteit een plek te geven in dit traject en ervoor te zorgen dat je goed bij jezelf blijft, omvat het ontwikkeladvies bij HSP coaching twee adviesgesprekken van minimaal een uur, buiten in een natuurgebied. Lekker wandelen, uitwaaien, je laten inspireren en samen reflecteren. We kiezen de locaties in overleg; er zijn mogelijkheden in Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland.
Tijdens deze gesprekken bespreken we de resultaten uit de Arbeidsmarktscan en thema's die bij jou spelen.

Daarnaast is er een kennismaking/introductie van een half uur en na elke wandeling een opvolgsessie van drie kwartier. De kennismaking en opvolgsessies zijn op afstand (bellen/Skypen/Zoom e.d. naar keuze).

Praktische informatie en aanmelden

Wil je samen met mij op pad? Je loopbaan een impuls geven met dit ontwikkeladvies? Meld je dan per mail aan.

Het Ontwikkeladvies omvat vanaf 1 december:

 1. een introductie/start van een halfuur via Skype/Zoom/telefoon e.d.
 2. een online af te nemen vragenlijst, resulterend in een persoonlijke "arbeidsmarktscan".
 3. 60 dagen toegang tot een online vacatureverkenner.
 4. de eerste advieswandeling van minimaal een uur op een mooie locatie (in overleg te kiezen in Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland).
 5. een opvolgsessie van drie kwartier via Skype/Zoom/telefoon.
 6. de tweede advieswandeling van minimaal een uur op een mooie locatie (in overleg te kiezen in Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland).
 7. een afrondende opvolgsessie van drie kwartier via Skype/Zoom/telefoon.

Het kost € 700,- incl BTW* voor particulieren. Je kunt je niet meer voorinschrijven voor overheidssubsidie.