Terugkomen in werk door terug te komen bij jezelf

Ben je een tijd uitgevallen en bezig met re-integratie? Heb je behoefte aan begeleiding en wil je daarbij je hooggevoeligheid betrekken?

Het is van belang dat je vanuit een sterke verbinding met jezelf weer aan het werk gaat. Dat je anders leert omgaan met je werk, zodat je minder last en meer plezier hebt van deze eigenschap.

HSP coaching begeleidt al jarenlang werknemers bij hun re-integratie, of dat nu bij de eigen werkgever is ("spoor 1") of elders ("spoor 2"). Het is fijn om een sparringpartner te hebben die je begrijpt, die een stabiele gids is in het soms ingewikkelde krachtenveld en die concrete handvatten aanreikt om beter te functioneren. Doel is dat je weer grip ervaart op je werk, in plaats van dat het werk jou in de greep heeft.

Re-integratie "spoor 1"

Het doel bij een re-integratietraject "eerste spoor" is dat je binnen je eigen organisatie weer terugkomt in werk. Zeker bij klachten van stress, overspanning of burnout is het nodig om behoedzaam terug te keren en vaardigheden te ontwikkelen om anders met je werk en jezelf om te gaan. Vaak mis je nog het vertrouwen. Of je vraagt je af hoe je tot een goede opbouw komt. Professionele begeleiding is dan heel waardevol in het proces van terugkeer.


“Het traject heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van overprikkeling en hoe daarmee op een praktische manier om te gaan.”

“Ik ga bewuster met mijn energie om. Sta meer ‘van binnen naar buiten’ in mijn werk.”

"Ik kan beter mijn grenzen bepalen en die aangeven. Ik kan beter afstand houden tot dingen die niet bij mij horen. Ik bepaal nu mijn eigen keuzes en gedraag mij ernaar.”


Download hier informatie over re-integratiebegeleiding "spoor 1" (PDF bestand)

Begeleiding re-integratie eerste spoor

Re-integratie "spoor 2"

Het doel bij een re-integratietraject "tweede spoor" is dat je buiten de eigen organisatie passend werk vindt. Voor de werkgever is het van belang dat de inspanningen voldoen aan de eisen die het UWV stelt. Voor de hoogsensitieve werknemer is het van belang dat de nieuwe werkomgeving en het werk goed passen. HSP coaching heeft jarenlange ervaring opgebouwd in het combineren van beide belangen.
De begeleiding is afgestemd op je sensitiviteit. Zodat je weer grip, vertrouwen en een krachtige basis ontwikkelt. Je vindt een antwoord op de vraag "wie ben ik, vertaald naar werk?". Je onderneemt allerlei activiteiten om nieuw werk te realiseren. Onze samenwerking is gebaseerd op een uitgebreid en gestructureerd re-integratieplan waarin de belangen van alle betrokkenen samenkomen (werknemer, werkgever, UWV, verzekeraar).


"Ik heb altijd het gevoel gehad dat je mij serieus nam, zonder oordeel. Je zei dat het proces om mij draaide en zo voelde het ook. 
Dit was voor mij van groot belang, zeker op het moment dat alles om mij heen wankelde. 

Erg prettig is ook jouw inzicht in de HSP-kwaliteiten en beperkingen. Vooral in combinatie met een nuchtere blik bracht dit naast herkenning en begrip ook een praktische toepasbaarheid voor mij. 

Ik ben langzaam geïntegreerd in mijn oude functie, die geleidelijk over is gegaan in het werken in mijn nieuwe functie en het starten van een eigen praktijk aan huis. De nieuwe functie loopt goed en ook de eigen praktijk loopt inmiddels!"


Download hier informatie over het re-integratietraject "spoor 2" (PDF bestand)

Traject re-integratie tweede spoor

Burnout vanuit hooggevoeligheid

Een burnout is een vervelende en vaak ingrijpende ervaring. Je bent tot stilstand gebracht. Uitgeput. Alles is teveel. Dat kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en onzekerheid. "Wat is er aan de hand", "wat gaat dit betekenen" en "hoe lang gaat dit duren" zijn enkele van de vragen die opkomen. Sommigen ervaren de burnout ook als de start van een noodzakelijke verandering, een keerpunt in het leven.

Vanuit hooggevoeligheid kun je een ander begrip ontwikkelen van je burnout. Via re-integratiebegeleiding van HSP coaching kun je werken aan een succesvolle terugkeer vanuit je burnout.


"Door Luc kreeg ik na een burn-out weer grip op mijn re-integratietraject. Ik kreeg ik inzicht in wat wel en niet bij mij past. Met als resultaat dat ik concrete stappen heb gezet en het fundament voor een eigen bedrijf heb gelegd. Mijn droom wordt nu werkelijkheid!"


Meer weten? Boek online een kennismakingsgesprek of neem contact op.